Organisatie

Historie

Exp. Bedr. Gebr. Leverink B.V. is opgericht in 1934 door de heren J.H. & L. Leverink.
Gevestigd aan de Haarstraat in Rijssen startten de gebroeders Leverink een bodedienst tussen Twente en Groningen.
Omdat de hoeveelheid werk toenam, verhuisde het bedrijf naar de Weijerdstraat in Rijssen. Door de jaren heen groeide het bedrijf aan de Weijerdstraat uit haar jas en vestigde expeditiebedrijf Gebr. Leverink zich aan de Daltonstraat.

Op 20 oktober 1992 verhuisde het bedrijf van de Daltonstraat naar de huidige locatie aan de Ambachtsstraat 29. Al snel werd het bedrijf uitgebreid met een aantal nieuwe opslagruimtes.
Sinds 1993 is Leverink huisvervoerder van de Twentse textielfabrikant Koninklijke Ten Cate in Nijverdal. Al het vervoer inclusief de chauffeurs werden overgenomen en voegden zich bij de vloot van Leverink. De activiteiten voor Koninklijke Ten Cate zijn ondergebracht in een aparte dochteronderneming, LTE Transservice B.V.

Tevens is Leverink in 2008 flink uitgebreid. Zo zijn aangrenzende bedrijfspanden overgenomen die nu als opslag dienen voor klanten van Leverink.

Vanuit het kantoor op de thuisbasis in Rijssen worden alle activiteiten van Leverink aangestuurd. Door het team van kantoormedewerkers worden de klanten te woord gestaan en wordt de planning georganiseerd. Samen met een professioneel en gemotiveerd team van chauffeurs en magazijnmedewerkers worden de opdrachten van de klanten met zorg uitgevoerd.

Leverink is gespecialiseerd in nationale en internationale transporten, van volumetransporten en distributie tot containertransporten. Leverink beschikt over een divers wagenpark waardoor zij vrijwel elk transport kan uitvoeren.
Met 67 trekkende eenheden en ruim 140 getrokken eenheden weet Leverink haar klanten op elke wijze te bedienen. Dagelijks wordt er gebruik gemaakt van charters die de schommelende vraag in de transportsector opvangen. Zo weet Leverink haar klanten op haar wenken te bedienen.

Naast transport is Leverink gespecialiseerd in op- en overslag. In de ruim 20.000 m2 grootte opslagruimtes worden voor verschillende opdrachtgevers de meest uiteenlopende zaken opgeslagen. Leverink heeft een aantal vaste opdrachtgevers waaraan een compleet logistiek dienstenpakket wordt aangeboden. De verschillende goederen komen per vrachtwagen of per container naar Rijssen. Het magazijnteam zorgt er vervolgens voor dat de goederen worden gelost in het magazijn, indien gewenst opnieuw op pallets verpakt worden, waarna de goederen worden opgeslagen in het magazijn. De goederen worden geboekt in het voorraadsysteem, waardoor Leverink te allen tijde op de hoogte is waar de goederen zich bevinden.

Het onderhoud aan het wagenpark vindt bij Leverink volledig in eigen beheer plaats. De monteurs zorgen ervoor dat al het materieel van Leverink in een uitstekende technische staat verkeert. Daarvoor hebben zij de beschikking over een eigen compleet uitgeruste garage en wasstraat.

De combinatie van vele jaren ervaring, ambitie, een moderne bedrijfsvoering en klantgerichtheid maakt ons tot uw ideale partner voor transport en/of opslag van uw producten.

Wij beschikken over een groot en verzorgd wagenpark en magazijn met moderne opslagtechnieken. Toepassing van nieuwe automatiseringstechnieken en kundig personeel doen de rest.
Een aantal cijfers op een rij:

Aantal medewerkers: 90
Aantal voertuigen: 67
Aantal volumecombinaties: 13
Trekker-/opleggercombinaties: 54
Aantal LZVs: 5
Getrokken eenheden: 140
Aantal kooiapen: 60
Capaciteit warehouse in m2: 20.000